Nova ulaganja – uručeni ugovori iz programa Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU

 

Državna tajnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Zrinka Raguž jučer je u prostorijama Grada Metkovića, u nazočnosti župana Nikole Dobroslavića i županijske pročelnice Žakline Marević, uručila ugovore o dodjeli sredstava Županiji te jedinicama lokalnih samouprava iz DNŽ.

Biba_baner
Đani Maršan-baner

Riječ je o dodijeljenim sredstvima iz tri programa Ministarstva – Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške regionalnom razvoju i Programa podrške brdsko-planinskim područjima u ukupnoj vrijednosti od 414 tisuća eura.

Ugovore su preuzeli župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga, načelnik Općine Kula Norinska Nikola Krstičević, načelnik Općine Slivno Smiljan Mustapić, načelnik Općine Pojezerje Boro Dominiković, načelnik Općine Janjina Vlatko Maratović te načelnik Općine Dubrovačko Primorje Nikola Knežić.

Grad Metković tako je iz Programa podrške regionalnom razvoju 2024. osigurao bespovratna sredstva u iznosu od 38 tisuća eura. Sredstva su namijenjena za izgradnju nogostupa u Ulici Petra Krešimira IV.  Uz gradonačelnika Milana, preuzimanju ugovora nazočila je i voditeljica Odsjeka za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i fondove EU Sanda Tomić. Putem istoga Programa Dubrovačko-neretvanskoj županiji odobreno je i 75 tisuća eura za Dom zdravlja Metković kojim će se urediti prostor radiologije, čime se stvaraju preduvjeti za novi CT uređaj. Također, Dubrovačko-neretvanskoj županiji za nastavak uređenja društvenog doma u Kobiljači – faza 3, odobren je iznos od 60 tisuća eura. Općini Zažablje odobreno je 33 tisuće eura za uređenje puta Vukov klanac – Brestica 2. faza, Općina Slivno dobila je 35 tisuće eura za izgradnju odvodnje oborinskih voda za nerazvrstanu cestu – NC 10 faza 1, a Općina Janjina je za uređenje i sanaciju prometnih površina i ulica dobila 30 tisuća eura. Općina Pojezerje osigurala je 30 tisuća eura za uređenje dionice poljskih cesta na dijelu Polja Jezero, dok je isti iznos osigurala i Općina Kula Norinska za drugu fazu izgradnje dječjeg igrališta i igrališta za vježbanje na otvorenom.

Iz Programa podrške brdsko-planinskim područjima odobrena su dva projekta, a odnose se na drugu fazu adaptacije prostora primarne zdravstvene zaštite u Slanom u iznosu od 50 tisuća eura koju je prijavila Dubrovačko-neretvanska županija te projekt Općine Dubrovačko primorje koja je dobila 33 tisuće eura za adaptaciju nerazvrstanih cesta u naselju Točionik.

Inače, putem navedena tri programa te Programa razvoja otoka, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU odobrilo je Županiji, gradovima i općinama u DNŽ ukupno 24 projekta ukupne vrijednosti 1.938,800,00 eura.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content