U Metkoviću održan predizborni skup HDZ-a

 

U Metkoviću je sinoć održan veliki predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice.

Biba_baner
Đani Maršan-baner

Uz brojne članice i članova stranke te simpatizere, na skupu su sudjelovali kandidati HDZ-a u X. izbornoj jedinici na predstojećim Izborima za zastupnike u Hrvatski sabor – nositelj Branko Bačić, Damir Krstičević, Mato Franković, Marija Vučković i Dalibor Milan. Nazočnima su se obratili i župan Nikola Dobroslavić i predsjednik ŽO HDZ-a Blaž Pezo.

Na skupu je posebno istaknuta upravo činjenica da HDZ ima svoje kandidate iz Metkovića i Neretve, što jamči kako će se upravo oni zalagati za ovaj kraj, jer ‘to zasigurno neće oni koji ovdje nisu nikad nogom kročili’. Svi govornici podsjetili su na doprinos koji je Hrvatska demokratska zajednica dala u stvaranju Hrvatske, obrani u Domovinskome ratu, razvoju Hrvatske, pozicioniranju Hrvatske u europskim i svjetskim institucijama te međunarodnim političkim odnosima. Podsjetili su na projekte i aktivnosti koje je Vlada Andreja Plenkovića provela u posljednjih osam godina, naglašivši važnost ulaganja u hrvatski jug. Također, pohvalili su rad gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana, sve projekte koje je realizirao i proveo u gradu te njegovu suradnju sa županijskom i državnom vlasti. Poručili su kako su predstojeći izbori od povijesne važnosti za Hrvatsku te da samo HDZ ima kvalitetan program čija će realizacija pridonijeti daljnjemu rastu i razvoju Domovine.

“Snaga zajedništva, optimizma i međusobnoga poštovanja koju smo mogli vidjeti večeras u Metkoviću, najbolje svjedoči tome da HDZ ide prema novoj pobjedi i novome razdoblju u kojem će nastaviti voditi našu Hrvatsku putem razvoja, stabilnosti i prosperiteta. U proteklih 8 godina, otkako našu Domovinu vodi Vlada Andreja Plenkovića, mnogo je posla napravljeno i rezultati su vidljivi! Potvrđuju to i brojna ulaganja, projekti te aktivnosti i u našem Metkoviću, ali i u cijelome hrvatskome jugu. U idućem razdoblju spremni smo za nove projekte, nove aktivnosti i novi program čija će realizacija pridonijeti dodatnome razvoju našega područja i cijele Hrvatske! Zato mi je još veća čast biti na listi s ljudima koji su, predvođeni našim Brankom Bačićem, znanjem, vještinama i srcem pokazali da vole Hrvatsku te da mogu i žele stvarati bolje i kvalitetnije društvo! Stoga, izađite na izbore 17. travnja te svojim glasom podržite našu listu broj 7 – pobjedničku listu HDZ-a”, poručio je gradonačelnik Dalibor Milan.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković, između ostaloga je kazala kako je HDZ pokazao da ostvaruje svoj program i svoje obećanja.

“Ostvarujemo ono što smo obećali. Nakon pobjede na izborima ostvarit ćemo i ono što je sada u našem programu, ali i malo više. I zato, zajedno idemo u pobjedu, idemo za listu broj 7!“, poručila je Vučković.

“Citirat ću riječi našega preminuloga Gojka Šuška koji je kazao kako su sve brigade Hrvatske vojske dobro ustrojene i dobro opremljene. Ali ima jedna koja je udarna, a to je četvrta. Tako i ja vjerujem da ćemo nakon izbora pobijediti u svim izbornim jedinicama, ali jedna će biti udarna, a to je naša deseta jedinica”, poručio je general Damir Krstičević.

Nositelj liste Branko Bačić posebno je istaknuo i činjenicu da su rasle plaće i mirovine, da je porasla minimalna plaća, podsjetio na paket mjera zahvaljujući kojima plaćamo jeftinije energente.

“U sljedećem mandatu nastavit ćemo tako; podići ćemo netto plaću na 1.600 eura, povećati mirovine za najmanje 30 posto te osigurati iznos prosječne mirovine od najmanje 750 eura. Jedino HDZ ima snagu i jedino HDZ nudi stabilnost koja nam treba i vjerujem da ćemo zajedno ostvariti pobjedu”, istaknuo je Bačić.

Uz brojne uzvanike na skupu su bili i državni tajnici Zrinka Raguž i Frano Matušić, zamjenik župana Joško Cebalo, županijska pročelnica za poslove Župana i županijske Skupštine Žaklina Marević, načelnici neretvanski općina te brojni članovi i simpatizeri HDZ-a.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content