Aglomeracija Metkovića – trenutno stanje i najava radova

 

Iz tvrtke Metković d.o.o. poslali su priopćenje za građane vezano za projekt Aglomeracije Metkovića. Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Biba_baner
Đani Maršan-baner

S obzirom na intenzitet radova u sklopu projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“, a uvažavajući svoje sugrađane kojima je svakodnevnica otežana radi spomenutih radova, tvrtka Metković d.o.o. najavljuje sljedeće radove, a kako bi se naši sugrađani mogli lakše organizirati.

Tijekom ovog tjedna planira se nastavak radova na svim navedenim lokacijama, te nastavak elektro radova na crpnim stanicama kao i nastavak radova na mlaznom injektiranju stupnjaka. Također je planirana priprema građevne jame za bušenje u Ulici Matije Gupca.

Zahvaljujemo građanima na strpljenju.

Također, tvrtka Metković d.o.o., nositelj projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ želi svoje sugrađane, kao i opću javnost redovito obavještavati o tijeku radova na spomenutom projektu.

U periodu od 01. do 07. travnja 2024. tvrtka COMSA, izvođač radova, dostavila je stanje radova na gradilištu točnije izvještaj o izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i vodoopskrbne mreže.

Radovima je trenutno obuhvaćeno 8 ulica, te 5 crpnih stanica.

Na desnoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

U Mlinskoj ulici odvijali su se radovi na uređenju cestovnih površina, a izvedeno je i tamponiranje pješačkih nogostupa i polaganje opločnika te je izvršena prilagodba poklapaca na asfaltnoj površini.

Ulica Zrinskih i Frankopana bila je pod radovima na izgradnji fekalnog kolektora dok su se u Industrijskoj ulici odvijali radovi na pripremi tamponskog sloja.

Nastavak privremeno prekinutih radova planiran je u Ulica kneza Trpimira, dok su se u Zagrebačkoj ulici izvodili radovi na fekalnom kolektoru.

Na lijevoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

Na dionici Put Kaštela izvedeno je čišćenje I CCTV kolektora, dok je Ulica oca Ante Gabrića bila pod  radovima na izvedbi fekalnog kolektora te je obavljeno i čišćenje trase.

Radovi na rekonstrukciji obornskog kolektora odvijali su se u Ulici Petra Zoranića. Radilo se i na Crpnim stanicama, konkretno “Jeovci 1”, “Pržine”, “Velika bočina”, “Jeovci2” gdje su obavljena kalibriranja unutar CS do je na CS “Most” započeto mlazno injektiranje stupnjaka.

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ traje 36 mjeseci, ukupne vrijednosti  488.622.361,25 kn, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 253.696.378,57 kn. EU fond financira 70,68%, Republika Hrvatska 11,73%, Hrvatske vode  11,73 % te Metković d.o.o. i grad Metković  5,86% sredstava tj. 21 milijun kuna.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content