U Sportskoj ulici otvoreno novo multifunkcionalno igralište za futsal, odbojku, mini rukomet i košarku

 

U Sportskoj ulici jutros je otvoreno novouređeno multifunkcionalno igralište za futsal, odbojku, mini rukomet i košarku. Otvorenju su nazočili gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, pročelnik Jedinstvenoga upravnoga odjela Grada Metkovića Ivica Popović, ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mijoč te pomoćnik ravnateljice UKS Metković i predsjednik Sportske zajednice grada Metkovića Ante Zovko.

smotra- baner
smotra- baner

Riječ je o igralištu koje se nalazi pored stadiona ‘Iza Vage’, a projektom rekonstrukcije dobilo je potpuno novi i moderni izgled. U sklopu radova uklonjena je postojeća dotrajala umjetna trava, riješena je oborinska odvodnja, postavljene su nova akrilna podloga, zaštitna ograda, vrata i led reflektori te je igralište opremljeno koševima, golovima i odbojkaškom mrežom.

Ukupna vrijednost radova je 148.034.34 eura s PDV-om, a sufinancirani su sredstvima Ministarstva turizma i sporta, Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Metkovića.

„Riječ je o još jednom projektu kojim želimo doprinijeti popularizaciji sporta te potaknuti građane, a posebno mlade na bavljenje sportom. U skladu s tim, nastavljamo i s projektima uređenja dječjih igrališta na području grada. Ove godine na redu su dječje igralište u donjoj Kladi (kod kuće Komazina), rekonstrukcija dječjeg igrališta na Unki te izgradnja potpuno novoga dječjega igrališta ispod Platana“, poručio je gradonačelnik Milan.

Igralište će biti otvorenoga tipa te će ga moći koristiti svi građani. U svrhu odgovornijega korištenja igrališta, bit će postavljen i videonadzor. I mi ovim putem apeliramo na sve korisnike da odgovorno koriste novouređeno igralište kako bi trajno čuvali zajedničku imovinu te je ostavili u naslijeđe i budućim generacijama.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content