‘Salon za uljepšavanje duše’ – u GKS Metković stiže Ane Paška!

 

Gradsko kulturno središte Metković u četvrtak, 25. travnja s početkom u 20 sati postaje ‘Salon za uljepšavanje duše’. Naime, svoj poznati KoncArt održat će dramaturginja, glazbenica i izvođačica Ane Paška.

smotra- baner
smotra- baner

Organizatori su Ustanova za kulturu i sport Metković i Gradska knjižnica Metković, a ulaz je slobodan!

KoncArt je autorski muzički performance dramaturginje, glazbenice i izvođačice Ane Paške. Doživjet ćete i čuti pjesme različitih tematika, crtice iz svakodnevnog života te igranje s formom riječi i rečenica uz glazbenu pratnju harmonike, klavira, cajona i gitare. Autorica pjeva, recitira, u ponekim trenutcima igra se s glasom i odlazi u nepoznate glasovne pejzaže, priča i pjeva o djetinjstvu, obitelji, stereotipima, o majčinstvu, ljudskoj gluposti, o novcu, o zlobi, o glazbi i veselju. Postoji mogućnost da ćete tijekom koncarta posjetiti paški trg i susresti se s autentičnim uličnim dijalogom. Sve te teme možete doživjeti kroz upečatljive pjesničke slike, metafore, asocijacije, u kojima se mogu prepoznati svi.

Mjesto takve izvedbe je Anin ‘Salon za uljepšavanje duše’, izuzetno posjećen na svim mjestima u kojima nastupa.

Ane Paška

Umjetnica rodom s Paga, izvođačica i glazbenica, diplomirala je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu (2010.) i MA Film i video na Umjetničkoj akademiji u Splitu (2019.). Zahvaljujući svojoj iznimnoj znatiželji i potrebi za istraživanjem različitih medija, završila je brojne izvedbene, glumačke i vokalne radionice te se od 2014. godine potpuno posvetila autorskom stvaranju i radu, spajajući kazalište, glazbu, tekst, video, u nove izvedbene forme, stvarajući svoj prepoznatljiv i autentičan stil. Uz knjige Slikovnica od pidžame (2014.) i JaMajka dream (2016.), koje su popraćene glazbenim performansima istoimenih naziva, od 2018. godine diljem Hrvatske izvodi svoj, sad već kultni, glazbeni performance IMPROVIZIJE kojeg je publika s velikim oduševljenjem prihvaćala. Začetnica hrvatske EXTRADE, kako ju je nazvala producentica Marijana Radoš, od lipnja 2022. godine svoj glazbeno-scenski ritual nazvala je jednostavno- KONCART.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content