BK Metković organizira 7. Memorijalni biciklistički maraton “Navik on živi ki zgine pošteno”

 

Biciklistički klub Metković organizira 7. Memorijalni biciklistički maraton “Navik on živi ki zgine pošteno” Prevlaka- Vukovar-Ilok 2024. u spomen na 12 ubijenih redarstvenika u Borovu Selu.

smotra- baner
smotra- baner

U šest dana biciklistička karavana prijeći će 1000 km od rta Oštro na Prevlaci do Iloka te tako simbolično spojiti krajnji jug i istok Hrvatske. Posljednji 7. dan maratona biciklisti će sudjelovati u mimohodu za poginule redarstvenike u Borovu Selu.

„Prošlost sve više blijedi i sve se više zaboravlja, pogotovo kod mladih generacija. Mladi odlaze iz Hrvatske tražeći novu budućnost. Domovinski rat je nažalost tema koja blijedi u njihovim sjećanjima i ne treba im to zamjeriti, jer ipak borba za preživljavanjem, za jednim normalnim životom je prioritet. Ipak mi ne želimo da neke stvari padnu u zaborav. Želimo svima a naročito tim mladim ljudima ukazati na jedan dio naše povijesti i odati počast onima koji su nas doveli ovdje gdje smo danas.

Želimo pronijeti glas među mladim generacijama, gdje god oni bili, da ponosno ističu svoje korijene i svoje porijeklo. Sloboda nema cijenu, udisati slobodno zrak u svojoj domovini je san svakoga onoga koji o slobodi sanja. Vođeni time Biciklistički klub Metković želi maratonom Prevlaka – Vukovar – Ilok odati priznanje hrabrim braniteljima i pokazati da ima onih koji pamte i koji ne zaboravljaju i koji će na svoj sportski način dati obol u očuvanju uspomene na Domovinski rat“, poručili su iz BK Metković.

Dužina maratona je 1000 km i vozi se u šest etapa (dana) preko teritorija RH od 26. travnja 2024. do 2. svibnja 2024.

  • 26. travnja – etapa Prevlaka-Metković, (150 km)
  • 27. travnja – etapa Metković – Knin (210 km)
  • 28. travnja – etapa Knin – Slunj (166 km)
  • 29. travnja – etapa Slunj – Novska (178 km)
  • 30. travnja – etapa Novska- Đakovo (140 km)
  • 1. svibnja – etapa Đakovo – Vukovar – Ilok (120 km)
  • 2. svibnja – sudjelovanje na mimohodu u Borovu Selu

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content