Mandolinski orkestar KUD-a Metković među ovogodišnjim laureatima DNŽ

 

Na sjednici Županijske skupštine potvrđeni su ovogodišnji laureati kojima će, povodom Dana DNŽ i blagdana Sv. Leopolda Bogdana Mandića, biti uručena priznanja. Među ovogodišnjim laureatima je i Mandolinski orkestar KUD-a Metković kojemu će biti uručena nagrada za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu u proteklom jednogodišnjem razdoblju.

Nerazdvojni_baner
Izazivači_baner

Kako piše u objašnjenju na stranici DNŽ, Mandolinski orkestar KUD-a ,,Metković” nebrojeno je puta u protekloj godini oduševio metkovsku publiku svojom muzikalnošću – na Božićnim koncertima s različitim gostima, Koncertu ,,Sjećanje na Olivera” koji se već tradicionalno održava u Gradskom parku Metković te različitim priredbama u kojima je pratio folklorne sekcije KUD-a ,,Metković” pa sve do nadaleko poznate Smotre folklora ,,Na Neretvu misečina pala”.

Osim toga, Mandolinski orkestar u protekloj je godini predstavljao svoj Grad i Županiju gostujući na manifestacijama, koncertima i priredbama u Kotoru (Crna Gora), Slavonskom Brodu, Zagrebu, Vinkovcima, Žrnovu, Orebiću, Korčuli, Vrgorcu i drugdje. U studenom 2023. mandolinisti su po prvi put nastupili na XXVII. festivalu Mandolina hnota i tom prilikom osvojili 3. mjesto u A kategoriji mandolinskih orkestara. Mandolinski orkestar ostvario je odličnu suradnju sa brojnim poznatim glazbenim imenima, klapama i crkvenim zborovima. U ovom trenutku orkestar broji 23 člana, koji zajedničkim entuzijazmom sire pozitivnu energiju gdje god zasviraju.

Nagrada za životno djelo posthumno će se dodijeliti gospodinu Nikoli Miroševiću, a Nagrade za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijelit će se Nevenu Faziniću, Veslačkom klubu Neptun, Caritasu Dubrovačke biskupije i udruzi Radost iz Ploča. Nagrada za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijelit će se Pavu Orepiću.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content