‘Salon za uljepšavanje duše’ – Ane Paška u Metkoviću izvela svoj poznati KoncArt

 

U ispunjenoj Galeriji Gradskoga kulturnoga središta Metković sinoć je nastupala Ane Paška te izvela svoj poznati KoncArt koji naziva ‘Salon za uljepšavanje duše’.

Biba_baner
Đani Maršan-baner

KoncArt je autorski muzički performance dramaturginje, glazbenice i izvođačice Ane Paške. U njenom dvosatnom nastupu, publika je mogla čuti pjesme različitih tematika, crtice iz svakodnevnog života te igranje s formom riječi i rečenica uz glazbenu pratnju harmonike, klavira, cajona i gitare. Autorica pjeva, recitira, u ponekim trenutcima igra se s glasom i odlazi u nepoznate glasovne pejzaže, priča i pjeva o djetinjstvu, obitelji, stereotipima, o majčinstvu, ljudskoj gluposti, o novcu, o zlobi, o glazbi i veselju. Sve te teme publika je mogla doživjeti kroz upečatljive pjesničke slike, metafore, asocijacije, u kojima se mogu prepoznati svi. Ani se nekoliko puta na pozornici pridružila i njezina producentica te menadžerica Marijana Radoš.

Inače, Ane Paška je umjetnica rodom s Paga, izvođačica i glazbenica, a diplomirala je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu (2010.) i MA Film i video na Umjetničkoj akademiji u Splitu (2019.). Zahvaljujući svojoj iznimnoj znatiželji i potrebi za istraživanjem različitih medija, završila je brojne izvedbene, glumačke i vokalne radionice te se od 2014. godine potpuno posvetila autorskom stvaranju i radu, spajajući kazalište, glazbu, tekst, video, u nove izvedbene forme, stvarajući svoj prepoznatljiv i autentičan stil. Uz knjige Slikovnica od pidžame (2014.) i JaMajka dream (2016.), koje su popraćene glazbenim performansima istoimenih naziva, od 2018. godine diljem Hrvatske izvodi svoj, sad već kultni, glazbeni performance IMPROVIZIJE kojeg je publika s velikim oduševljenjem prihvaćala. Začetnica hrvatske EXTRADE, kako ju je nazvala producentica Marijana Radoš, od lipnja 2022. godine svoj glazbeno-scenski ritual nazvala je jednostavno- KONCART.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content