U Metkoviću završena prva etapa 7. Memorijalnoga biciklističkog maratona Navik on živi ki’ zgine pošteno”

 

U Metkoviću je jučer završena prva etapa 7. Memorijalnoga biciklističkoga maratona „Navik on živi ki’ zgine pošteno” Prevlaka – Vukovar- Ilok koji se, u organizaciji Biciklističkoga kluba Metković i Udruge Veterana 4. Gardijske brigade DNŽ, vozi u spomen na 12 ubijenih redarstvenika u Borovu Selu.

Biba_baner
Đani Maršan-baner

Bicikliste su na Trgu kralja Tomislava, između ostalih, dočekali zamjenik predsjednika Sportske zajednice Grada Metkovića i direktor tvrtke Metković Razvoj Nikola Manenica, članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade DNŽ i članovi BK Metković, a potom su zajedno zapalili svijeće pred Spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskome ratu iz grada Metkovića.

Podsjetimo, svrha Maratona je očuvanje tekovina Domovinskog rata, kao i spomen na one koji su položili svoje živote na oltar domovine, a samim maratonom simbolično se spaja krajnji jug (Prevlaka) i istok (Ilok) Hrvatske.

Dužina maratona je 1000 km i vozi se u 6 etapa (dana). Biciklisti su iz Metkovića jutros krenuli put Knina, u kojem završava druga etapa.

Foto: Krešimir Jurić

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content