Održana sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića

 

U Zgradi političkih stranaka jutros je održana XIX. Sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića na kojoj je usvojeno 12 točaka dnevnoga reda.

Biba_baner
Đani Maršan-baner

Gradski vijećnici, između ostaloga, usvojili su izvješća o povjerenim komunalnim djelatnostima gradskih tvrtki Metković Razvoj, Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda te Čistoće Metković. Usvojen je i prijedlog Programa potpora u poljoprivredi na području Grada Metkovića za razdoblje od 2024. – 2026. godine.

„Želim istaknuti kako će natječaj za Potpore u poljoprivredi biti objavljen sljedeći tjedan. Za samu prijavu, i ove godine imamo pet mjera – potpore stočarima i pčelarima, potpore za stakleničku i plasteničku proizvodnju, potpore za uvođenje ekološki naprednih metoda u poljoprivrednoj proizvodnji, potpore za nabavu mehanizacije, strojeva i opreme te potpore za poticanje udruživanja poljoprivrednih proizvođača. Ukupan iznos s kojima će naši poljoprivrednici raspolagati je 79 tisuća eura, što je na prošlogodišnjoj razini. S tim da smo gotovo za duplo povećali iznos za mjeru četiri za koju obično imamo najveći interes“, istaknuo je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Poslije točaka dnevnoga reda, uslijedila su i vijećnička pitanja. Izdvajamo pitanje vijećnika Marija Galova kojega je zanimalo u kojoj je fazi najavljeni projekt izgradnje helidroma.

„Uz suglasnost helikopterske službe, odabrali smo lokaciju budućega helidroma. Helidrom će biti smješten na predjelu Vrbovci, a već smo potpisali i ugovor s izvođačem za izradu projektne dokumentacije. Želim napomenuti kako smo pronašli i novu lokaciju za privremeni heliodrom koji će, s igrališta ONK Metkovića, na novu lokaciju biti izmješten čim dobijemo ‘zeleno svjetlo’ helikopterske službe”, istaknuo je gradonačelnik Milan.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content