Sudionici Memorijalnog maratona “Navik on živi ki’ zgine pošteno” stigli u Vukovar

 

Sudionici biciklističkoga Memorijalnoga maratona “Navik on živi ki zgine pošteno” Prevlaka Vukovar Ilok jučer su završili 6. dionicu Đakovo-Vukovar (Ovčara), ali su se zbog dužine puta i obveza odlučili ostaviti zadnjih 30 km za danas.

Biba_baner
Đani Maršan-baner

Nakon polaska iz Đakova, posjetili su grob jednog od pripadnika 4. gardijske brigade u Ivankovu. U Vinkovcima su zajedno s članovima udruge “12 redarstvenika” zapalili svijeće kod spomenika poginulim braniteljima te posjetili udrugu “Branitelj pomaže branitelju”. U Novim Jankovcima su prisustvovali otvaranju memorijalnog turnira “Mladen Šarić”, jednog od dvanaestorice poginulih redarstvenika. Sudjelovali su i u revijalnoj utakmici s domaćom ekipom Falcons. Nastavili su put prema Vukovaru, gdje su posjetili spomen dom Trpinjska cesta i Memorijalno groblje te grob jednog od pripadnika 4. gardijske brigade. Zbog jakog vjetra i kasnog vremena, odlučili su ostaviti posjet Iloku za četvrtak.

Danas ih očekuje i sudjelovanje na obilježavanju stradanja 12 redarstvenika u Borovu selu, posjet Iloku te grobovima poginulih i umrlih pripadnika 4. gardijske brigade u Šarengradu i Iloku, nakon čega će se vratiti kući.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content