‘Art is emotion’ – otvorena izložba slika autorica Snježane Đelmić, Dubravke Šešelj i Ane Filipović Utovac

 

‘Art is emotion’ naziv je izložbe slika autorica Snježane Đelmić, Dubravke Šešelj i Ane Filipović Utovac koja je otvorena sinoć u Galeriji GKS-a Metković.

smotra- baner
smotra- baner

Nakon uvodnih riječi ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinke Mijoč, o izložbi su govorile autorice te prof. Nediljka Penović, ujedno i autorica predgovora u katalogu.

Opus izložbe čine slike autorica iz doline Neretve koje se svojim potpuno različitim stilovima savršeno nadopunjuju. Ana Filipović Utovac predstavila se akrilicima na platnu, ponegdje u kombinaciji s voštanom bojom ili grafitom, s prepoznatljivim rukopisom vidljivih poteza i slojevitih tekstura. Dubravka Šešelj izložila je svoj novi ciklus ‘Cviće moje’ kojim je ponovo pokazala svoj prepoznatljivi stil. Snježana Đelmić izložila je reljefe nastale fuzijom stakla, postavljene tako da daju projekciju i duplu sliku na zidu stvarajući igru svjetlosti u prostoru. Motive možemo svrstati u nekoliko grupa, a svi se bave snažnim osjećajima u različitim životnim okolnostima koje, uglavnom, nisu jednostavne.

U glazbenom dijelu otvorenja izložbe nastupila je Tonka Šiljeg uz klavirsku pratnju ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinke Mijoč.

Organizator izložbe je Ustanova za kulturu i sport Metković, a potpomognuta je sredstvima Grada Metkovića. Svi zainteresirani mogu je pogledati tijekom svibnja svakim radnim danom u vremenu od 9 do 13 sati.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content