U tijeku je 2. Birdwatching festival – Neretva Valley

 

U Galeriji GKS-a Metković danas su održana stručna predavanja koja su dio programa drugoga Birdwatching festivala – Neretva Valley. Naime, Birdwatching festival tijekom vikenda se održava na području doline Neretve te je i ove godine okupio brojne stručnjake iz toga područja iz različitih zemalja. 

Biba_baner
Đani Maršan-baner

Organizatori Festivala su destinacijska menadžment kompanija Neretva Autentica i Udruga Gregula, a nositelj projekta Turistička zajednica grada Metkovića. Partneri na projektu su Grad Metković, HTZ i TZ Dubrovačko-neretvanske županije.

Svrha Festivala je razvoj promatranja ptica kao selektivnoga oblika turizma u dolini Neretve te pozicioniranje neretvanskoga područja na ‘svjetsku kartu’ te turističke grane. Program festivala sastoji se od terenskoga rada, obilazaka lokaliteta u dolini Neretve i okolici te stručnih predavanja.

Nakon jutrošnjega terenskoga dijela programa, koji se, između ostaloga, sastojao i od prstenovanja ptica, sudionici su danas sudjelovali i na stručnim predavanjima u Gradskome kulturnom središtu Metković. Nakon uvodnih riječi organizatora, Martine Gajski iz DMC Neretva Autentica, predavanja su održali stručna savjetnica za zaštitu i očuvanje iz županijske Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Ana Tutavac, Boleslaw Slocinski iz Udruge Biom, voditelj Službe zaštite Parka prirode Hutovo blato Josip Vekić, Jelena Guduraš iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije te ornitolog i birdwatching vodič Robert Crnković.

Program Festivala nastavlja se i sutra te u nedjelju.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content