Mnoštvo vjernika u svetištu sv. Ante na Dubravici

 

Danas se obilježava blagdan Sv. Ante Padovanskog, a mnoštvo vjernika jučer je i noćas hodočastilo u Dubravicu, u svetište sv. Ante. 

Metkovsko ljeto - baner
Gru_ baner

Misu uočnicu sinoć je u svetištu sv. Ante na Dubravici predvodio fra Kristijan Perković, župnik župa Baćina i Plina – Stablina, objavljeno je na stranici Župe sv. Ilije proroka.

Prije toga je bila tradicionalna hodočasnička procesija u 18 sati od metkovske župne crkve sv. Ilije koju je predvodio župnik fra Denis. U procesiji su vjernici izmolili Gospinu krunicu i Krunicu Božanskog milosrđa te molitve za obitelji, mlade, stare, bolesne i nemoćne. Po dolasku u svetište sv. Ante uslijedile su molitve na čast sv. Ante i Zlatna krunica. Za vrijeme sv. mise pjevanje predvodio Veliki bor pod vodstvom fra Denisa. Od 19 sati započela je sv. ispovijed koja je trajala sve do kraja sv. mise, a ispovijedali su fra Marko Pudar, don Mladen Margeta i don Stipe Jerković.

Na Dubravici, kod crkve koju su sagradila braća Ivan i Marko Veraja 1882.  godine, okupio je velik broj vjernika koji su uputili svoje molitve i upalili zavjetne svijeće sv. Anti, Svecu svega svijeta.

Jutros u 6 sati održana je i misa zornica koju je predvodio župnik vikar fra Marko Pudar. U 8 sati je sveta misa za hodočasnike i dobročinitelje koju će predvoditi fra Denis Šimunović, a u 18:30  procesija i svečana sv. misa koju predslavi don Stanko Kaćunić, župnik župe Otrić-Stuge. Na Dubravici će biti blagoslov djece, ljiljana i prijevoznih sredstava, a ispovjedi su pola sata prije svake mise.

Sveta misa u crkvi sv. Ilije je u 20 sati.

Više fotografija možete pogledati na stranici Župe sv. Ilije proroka. 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content