HPD ‘Gledavac’ – prijavite se u Opću planinarsku školu

 

Hrvatsko planinarsko društvo ‘Gledavac’ organizira Opću Planinarsku školu 2022. koja će se održati u razdoblju od 15. veljače do 15. lipnja.

Opća planinarska škola sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela, odnosno predavanja i izleta, a prema Pravilniku o općoj planinarskog školi hrvatskog planinarskog saveza.

Nerazdvojni_baner
Izazivači_baner

Škola daje kvalitetnu osnovu za djelovanje u organiziranom hrvatskom planinarstvu, omogućava stjecanje općih znanja i vještina iz područja planinarstva te pruža temelje za nastavak školovanja u raznim planinarskim specijalnostima organiziranim u Hrvatskom planinarskom savezu, a provodi se prema programu HPS-a.

Teorijski dio

Predavanja će se održavati u prostorijama Gradske knjižnice Metković, utorkom od 17 do 19 sati, počevši od 15. veljače.  Teorijski dio obuhvaća sljedeća predavanja: Planinarstvo, Povijest planinarstva, Planine, Oprema, Korištenje tehničke opreme, Pripreme za odlazak u planinu, Kretanje u planinama, Orijentacija, Boravak u planinama, Osnove speleologije, Zaštita prirode, Meteorologija, Opasnosti u planinama, Spašavanje u planini i HGSS te Prva pomoć.

Izleti

Sastavni dio škole su izleti u planine (pet jednodnevnih i tri dvodnevna) ispunjeni praktičnim vježbama. Izlete planinarske škole vode školovani planinarski vodiči HPS-a. Ciljevi izleta su brda i planine u našem okruženju: Marin vijenac, Babina Gomila, Vošac, Snježnica, Vulin potok (ferata), a dvodnevni izleti su Mosor, Blidinje i Veliki šibenik.

Opće informacije

  • Polaznici moraju imati navršenih 15 godina, a njihov broj je ograničen veličinom predavaonice i kapacitetom planinarskih domova na 15 polaznika.
  • Redovna cijena Opće planinarske škole iznosi 150,00 kuna, plativo odjednom ili po dogovoru na rate. Uz to je obavezno članstvo u planinarskom društvu i “markica” HPS-a za tekuću godinu. U cijenu su uključeni: vodstvo škole, organiziranje predavanja, terenskih vježbi i izleta. U cijenu nisu uračunati troškovi izleta, prijevoza, spavanja u domovima i hrana. Polaznicima za uspješno praćenje nastave trebaju kompas i zamka (planinarski konop debljine 6 mm i dužine 6 metara).
  • Prijave i upisi počinju objavom ove najave, a traju do ispunjenja upisne kvote, odnosno početka predavanja.
  • Dodatne informacije o školi možete saznati upitom na adresu e-pošte s.prce60@gmail.com ili na Facebook stranici ‘HPD Gledavac’.
  • Polaznici koji uspješno polože završni ispit primaju diplomu Hrvatskog planinarskog saveza.
  • Predavači su članovi HPS-a – vodiči, markacisti, liječnik, speleolog, sportski penjači članovi HGSS-a itd.
  • Sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji i odlukama Stožera o poštivanju epidemioloških mjera u korištenoj predavaonici polaznici trebaju imati važeću COVID potvrdu o preboljenju/cijepljenju ili negativan COVID test (svi polaznici, predavači i voditelj opće planinarske škole treba imati važeću covid putovnicu).

Voditelj škole je:

Stipan Prce,  mob. 091 366 7919 ili mail s.prce60@gmail.com

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content