Grad Metković i ove godine izdvaja pola milijuna kuna za poboljšanje zdravstvene zaštitu

 

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan jučer je s ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Lukom Lulićem potpisao Ugovor o financiranju nadstandarda zdravstvene zaštite Ispostave hitne medicinske službe Metkoviću u iznosu od 200.200,00 kuna.

Naime, Grad Metković i ove je godine iz svog proračuna izdvojio 500 tisuća kuna za zdravstvenu zaštitu, a sredstva su raspoređena zdravstvenim ustanovama na području grada. Ostatak je namijenjen Domu zdravlja Metković.

Želja_baner
Napoleon_baner

Podsjetimo, iz gradskoga se proračuna, za poboljšanje zdravstvene zaštite građana, počelo izdvajati 2019. godine, pri čemu je, u posljednje dvije godine, osiguran iznos od milijun kuna. Unatoč smanjenim prihodima, i u 2021. Grad je osigurao isti iznos od 500 tisuća kn.

„Pandemija koronavirusa uzrokovala je tešku financijsku situaciju u cijelome svijetu, a posljedice krize itekako osjeća i proračun Grada Metkovića. Međutim, podsjetila nas je i na činjenicu da na zdravlju nikada ne smijemo štedjeti te da u poboljšanje zdravstvene zaštite trebamo ulagati kontinuirano! Najviše me veseli što su naše ustanove, upravo uz pomoć naših sredstava uspjele nabaviti prijeko potrebnu opremu te riješiti neke goruće probleme. U Domu zdravlja Metković tako smo financirali  kupnju inkubatora za hitan prijevoz vitalno ugrožene novorođenčadi i dojenčadi, hematološki analizator s potrebnim reagensima za potrebe dežurne ambulante i 2 CRP analizatora s potrebnim testovima za potrebe pedijatrijskih ambulanti, a naša sredstva Zavod za hitnu medicinu iskoristio je za kupnju novoga vozila. Maksimalno se trudimo pomoći i u rješavanju problema nedostatka liječnika i zdravstvenog osoblja u Metkoviću, pa tako financiramo i smještaj voditelju medicinsko-biokemijskog laboratorija Doma zdravlja Metković, a osigurali smo i prijeko potrebnoga ginekologa, isplativši troškove specijalizacije Domu zdravlja Metković u iznosu od 300 tisuća kn“, istaknuo je gradonačelnik Milan.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content