Pojačani nadzor alkohola i droga u cestovnom prometu tijekom 24 sata

 

Kako je već najavljeno sutra, 19. lipnja od 7 do 7 sati 20. lipnja provoditi će se 24-satni pojačani nadzor sudionika u cestovnom prometu koji su pod utjecajem alkohola i droga.

Akcija će se provoditi u svim država EU, pa tako i u cijeloj Hrvatskoj, temeljem plana ROADPOL-a, a naglasak akcije je na uključivanju javnosti, odnosno građana koji su putem medija bili pozvani dostaviti lokacije na kojima bi željeli da policija provodi alkotestiranje i testiranje na droge sudionika u prometu.

dina_baner
Zemlja loših

Ovom prilikom želimo zahvaliti svim građanima koji su nam dostavili svoje prijedloge, koje ćemo ispoštovati na svim onim mjestima gdje za to postoje uvjeti.

Uključivanjem medija i građana želi se podići razina svijesti javnosti o opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola i droga kao čestim uzročnicima prometnih nesreća.

Policija će u akciju uključiti maksimalni broj policijskih službenika te svu raspoloživu tehniku kako bi se nadzor odvijao kontinuirano 24 sata na što većem broju lokacija.

Cilj akcije nije samo represivno postupanje, odnosno kažnjavanje vozača, već aktivno uključivanje svih sudionika u prometu, javnosti i medija kako bi se stanje sigurnosti cestovnog prometa na području cijele države poboljšalo.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content