Kolegij (grado)načelnika sa županom Dobroslavićem

 

Plan razvoja Dubrovačko-neretvanske županije do 2027. godine predstavljen je u srijedu u Dubrovniku na Kolegiju župana Nikole Dobroslavića s (grado)načelnicima.

Riječ je o dokumentu koji predstavlja srednjoročni akt strateškog planiranja koji se izrađuje za razdoblje do 2027. godine, a kojim će se odrediti ciljevi i prioriteti društveno gospodarskog razvoja Županije, u skladu s načelima održivog razvoja, posebno uzimajući u obzir potrebu osiguranja ravnomjernog razvoja svih dijelova Županije.
Na kolegiju se razgovaralo o povezivanju Plana razvoja Dubrovačko-neretvanske županije s Provedbenim programima JLPRS.
Usvajanje Plana, u čiju će izradu biti uključeno preko 160 sudionika, očekuje se do kraja ove godine, dok se pisani prijedlozi za izmjenom podnose do 17. rujna.
Župan Dobroslavić ovom je prilikom rekao kako se Plan razvoja priprema više od godinu dana.
”Napravili smo analizu stanja, SWOT analizu, sve one prethodne radnje, sada razgovaramo o mjerama koje su sastavni dio Plana, a na koje će se vezati svi naši projekti. Gradonačelnicima i načelnicima smo to predstavili, očekujemo suradnju s njima, njihove prijedloge projekata i tako zaokruženi dokument ćemo prihvatiti na Partnerskom vijeću i onda uputiti u javnu raspravu. Očekujemo da će se Plan donijeti do kraja godine, a prioriteti su nam naravno projekti povezivanja, navodnjavanja, obnove Opće bolnice Dubrovnik, projekt Kongresnog centra itd.”, rekao je župan Dobroslavić.
Načelnik Općine Mljet Đivo Market rekao je ovom prilikom je Plan razvoja bitan i za Mljet i za cijelu županiju.
”Mi na 30 posto našeg teritorija imamo NP Mljet i kao takvi posebno smo zainteresirani za zbrinjavanje otpada, za otok koji će biti usmjeren održivom razvoju. Moramo sačuvati mlade na otoku, dozvolimo ulaganja u turizam, a da na nijedan način ne oštetimo prirodu”, rekao je načelnik Market.
”Mi nemamo granica s drugim općinama i jedino što imamo je Županija, moramo imati dobre linije s gradom Dubrovnikom i ostatkom županije. Moramo nastaviti dobre projekte, naročito infrastrukturne primjerice vodoopskrbu cijelog otoka. Mi smo danas jako dobro povezani, ali težimo prema još boljem povezivanju. Tražimo da nam država pomogne i sa poticajnom stanogradnjom. Planom razvoja županije i našim planom i provedbenim programima mi tražimo jedino ono što imaju ostali stanovnici Lijepe naše, ništa više”, zaključio je Market.

dina_baner
Zemlja loših

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content