Plesnim nastupima svečano otvorena 36. Smotra folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’

 

Posebno svečano večeras je bilo na Trgu kralja Tomislava. Nakon dvije i pol godine publika je napokon mogla uživati u plesnim nastupima 36. Smotre folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’.

Nakon nastupa Dječje skupine KUD-a Metković, koja je izvela ‘Desanski šotić’, publici su se prigodno obratili savjetnica župana Žana Marević, izaslanica gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana, direktorica TZ grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur te predsjednik KUD-a Metković Mato Obrvan. Program je vodila Romana Gabrić. 

dina_baner
Zemlja loših

Folklorne nastupe otvorile su dvije sekcije KUD-a Metković koje su izvele ‘Neretvansku šetnju’ i ‘Na Neretvu misečina pala’. Potom je FD ‘Kumpanija’ iz Vela Luke’ izveo impresivni ‘Ples od boja’, a uslijedio je i nastup druge sekcije toga društva koja je izvela ‘Marfinu’. KUD ‘Stjepan Radić’ Pridvorje izveo je ‘Pridvorksu poskočicu i Potkolo’, a KUD ‘Sveti Juraj Osojnik’ tradicionalni ‘Linđo’. KUD Lastovo izveo je ‘Lastovsko i Pokladarsko kolo’, FKU ‘Primorska lijera’ oduševilo je s ‘Primorskim kolom’, a KUD ‘Natko Nodilo’ iz Babina Polja s otoka Mljeta izvelo je ‘Škampa Boško i Poskočica’. Kao posljednji, nastupili su KU ‘Linđo’ koji su izveli ‘Kolo Linđo’.

Program 36. Smotre folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’ završava se sutra u crkvi sv. Ilije koncertom Marijanskih pučkih napjeva. Koncert započinje u 19 sati.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content