Boćari Metkovića danas započinju s natjecanjem u Superligi

 

Boćari Metkovića danas započinju natjecanje u boćarskoj Superligi, koja je lani zbog koronavirusa bila podijeljena u dvije skupine.

Ulazak u najveći stupanj boćarskoga natjecanja u Hrvatskoj izborili su drugim mjestom u 1. HBL jug, pa će se ove godine nadmetati s još devet klubova iz cijele Hrvatske.  

Godzilla_baner
Noina arka
Majčinski instinkt

„Superliga ove godine ima deset klubova, a iduće godine smanjuje se na osam. Ima nekoliko kvalitetnih ekipa koje su se zaista dobro pojačale, poput Istre iz Poreča, Bistona iz Brela, Pule, Zrinjevca i Pazina koji nam danas dolazi u goste i s kojim otvaramo sezonu. Nama je cilj na kraju sezone izboriti sredinu tablice, odnosno biti među sedam ekipa te izboriti ostanak u ligi. Smatram da imamo kvalitetu i igračku širinu te da ćemo ostvariti svoj cilj“, istaknuo nam je voditelj i igrač u BK Metković Markica Dodig, dodavši kako sastav momčadi ostaje isti kao i u prošloj sezoni.

„Mi već godinama nemamo veliku rotaciju igrača, a cijela ekipa je ista posljednje četiri godine. Tako nam ni ove godine nitko nije otišao, a ni došao. S nama je i u ovoj sezoni kapetan Mile Vidović koji je već dugo u klubu, Ivica i Jure Krstičević koji su oslonac momčadi, dvojica braće Ćorluka iz Gruda koji su nam nužno potrebni za brzinske discipline te Dorđe Grbić, Dubravko Dražeta i Antonio Prlaguzić koji su okosnica momčadi. Imamo raznolikost u godinama. Npr. u disciplinama poput brzinskog ili štafetnog izbijanja potrebni su nam mlađi igrači, a u ovim ostalim disciplinama kao što su precizno izbijanje i klasične igre može biti dug igrački vijek. To je čak dobro jer stariji igrači imaju više iskustva koje može donijeti i prevagu za pobjedu u utakmici“, kazao je Dodig.

Ako izbore ostanak u ligi, u idućoj sezoni klub će, ističe Dodig, povećati svoje ambicije.

„Plan nam je da ove godine izborimo opstanak u Superligi kako bi se u idućoj dodatno pojačali te bili konkurenti za sami vrh tablice. Dobili smo novoga predsjednika Vedrana Višticu koji bi nam trebao dati još neku dodatnu dimenziju i stabilnost u vođenju kluba. Također, velika potpora, a posebice u financijskom smislu je Grad Metković koji nam uvijek izađe u susret, na čemu se i ovim putem zahvaljujem“, zaključuje Dodig.

Novu sezonu boćari Metkovića otvaraju utakmicom s Pazinom danas u 15 sati. Utakmica se igra u Boćarskom domu u Metkoviću, a gledateljima je ulaz dozvoljen uz COVID potvrdu.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content