Ogranku Matice Hrvatske Metković Zlatna povelja za zbornik radova ‘Što vama kažem, svima kažem’

 

Ogranku Matice hrvatske Metković uručena je Zlatna povelja Matice Hrvatske za objavljeni zbornik radova u čast dr. don Mile Vidovića pod nazivom ‘Što vama kažem, svima kažem’.

Podsjetimo, zbornik je izdao Ogranak Matice Hrvatske Metković, a urednik je Ivan Armanda, don Milin učenik iz Nadbiskupske gimnazije u Splitu. Sadrži sedamnaest radova, podijeljenih u tri šire tematske cjeline. Prvi dio donosi dva članka o životu i znanstvenom radu dr. don Mile Vidovića, drugi dio sadrži članke s temama iz crkvene povijesti doline Neretve, a u trećem dijelu je deset radova koji se bave raznim temama iz povijesti Crkve u Hrvata, pri čemu se neki radovi naslanjaju na Vidovićeva istraživanja.

Ane Paška_ baner
prica-o-leptirza baner
Kaskader_ baner

„Iznimno smo počašćeni ovom nagradom koja je, uz Nagradu Matice hrvatske Ivan Kukuljević Sakcinski, najveća koju je dobio Ogranak Matice Hrvatske Metković. Drago nam je što su u središnjici Matice prepoznali vrijednost knjige te se tako i odužili dr. don Mili Vidoviću za njegov 85. rođendan i 60 godina misništva te sveukupnu duhovnu i znanstvenu aktivnost u tom razdoblju“, kazao je predsjednik Ogranka Matice Hrvatske Metković Božidar Lovrić.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content