U DNŽ 149 novih slučajeva zaraze koronavirusom

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 149 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Riječ je o 75 osoba muškog i 74 osobe ženskog spola: 50 iz Dubrovnika, 20 iz Župe dubrovačke, 19 iz Konavala, 17 iz Blata, 11 iz Korčule, sedam iz Lumbarde i Orebića, šest iz Metkovića, tri iz Kule Norinske, dvije iz Ploča i Vele Luke te jednoj iz Dubrovačkog primorja, Opuzena, Pojezerja, Slivnog i Stona.

Preminule su dvije osobe; jedna muška osoba iz Blata (rođ. 1943.g.) i jedna ženska osoba iz Slivnog (rođ. 1930.g.). Izliječene su 54 osobe: 18 iz Dubrovnika, devet iz Korčule, šest iz Metkovića, pet iz Blata i Konavala, četiri iz Vele Luke, dvije iz Ploča i Smokvice te jedna iz Slivnog, Zažablja i Župe dubrovačke. U posljednja 24 sata obrađeno je 517 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 179 460 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 29 osoba pozitivnih na koronavirus od čega tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb. Dvije osobe su na respiratoru, a jedna na kisiku. U samoizolaciji je 978 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 989 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content