Arheološki muzej Narona – ‘Noć muzeja’ i ove godine u pandemijskim uvjetima

 

Hrvatsko muzejsko društvo 17. godinu zaredom organizira manifestaciju Noć muzeja u Hrvatskoj, koja će se održati u petak, 28. siječnja.  Ove godine tema manifestacije je ‘Muzeji – između stvarnog i digitalnog’.

U programu manifestacije svake godine sudjeluje i Arheološki muzej Narona u Vidu. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Metkoviću i epidemiološke mjere, u prostorijama Arheološkoga muzeja Narona ove se godine neće održati program manifestacije te će Muzej u petak, u večernjim satima biti zatvoren za posjetitelje. 
 
Ipak, dio planiranoga programa, iz Muzeja su odlučili preseliti u izlog bivšega prostora Gradske knjižnice Metković gdje će biti postavljena izložba “Prvo arheološko istraživanje u Naroni – Vidu (1877. –2022.)“. Izložba prikazuje rezultate istraživanja koje je arheolog Mihovil Glavinić pronašao kopajući u blizini sjevernog poteza gradskih zidina, a bit će otvorena do 28. veljače. 
 
Svi oni koji se odluče za posjet Muzeju u petak, mogu to napraviti u vremenu od 9 do 16 sati, uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera. Oni koji žele razgledati muzej u večernjim satima mogu to učiniti na muzejskoj web stranici i poveznici https://www.a-m-narona.hr/3d-virtualna-setnja/ gdje ih čeka 3D virtualna šetnja.
 
“Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli pri realizaciji ovogodišnjeg programa, a pogotovo kolegama iz Arheološkog muzeja u Splitu na fotografijama spomenika i uloženom trudu, kao i onima kojima smo zbog epidemiološke situacije ovom prilikom otkazali suradnju. Nadamo se skorom stvarnom susretu u Vidu”, poručili su iz Arheološkoga muzeja Narona. 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content