Ulicama grada vozi se biciklijada u čast oca Ante Gabrića

 

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića danas se ulicama Metkovića vozi biciklijada u čast oca Ante Gabrića.

Biciklisti su startali na Trgu kralja Tomislava, a prvo zaustavljanje napravili su kod crkve sv. Ilije, gdje su imali prvi blagoslov. Kod rodne kuće oca Ante Gabrića poslušat će predavanje o životu našega svećenika, isusovca i misionara, nakon čega nastavljaju put do Pastroralnoga centra oca Ante Gabrića, na desnoj strani grada, gdje će imati drugi blagoslov.

dina_baner
Zemlja loših

Biciklijada je dio programa manifestacije ‘Dani oca Ante Gabrića’, koja se pod pokroviteljstvom Grada Metkovića održava od 27. veljače do danas, a ovogodišnji slogan je „Otac Ante Gabrić iz 600-godišnjeg Grada Metkovića“.

Program manifestacije se održava u okviru metkovskih škola, udruga te crkvi, a uključuje različite radionice, predavanja, izložbe te humanitarne akcije kojima je cilj podsjećanje javnosti na doprinos koji je otac Ante dao Metkoviću, Hrvatskoj i svijetu.

Rođen u Metkoviću, 1915-te godine, otac Ante Gabrić bio je hrvatski katolički svećenik, isusovac i misionar. U Indiji je osnivao male seoske škole, kapelice i bolnice, a talentiranu djecu je slao na dodatno školovanje. Za života je pokrstio na tisuće ljudi,  a u svojem radu i humanitarnom djelovanju često je surađivao s Majkom Terezom.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content