Čak četiri broda na Maloj rivi najavila su uspješnu nautičku sezonu

 

Čak četiri turistička broda bila su jučer privezana na metkovskoj Maloj rivi.

Riječ je o brodovima Adriatic putničke agencije Thurgau Travel, Azzuro agencije ID Riva Tours te Aquamarin i Markan agencije Katarina Line, s kojima su u dolinu Neretve došli turisti iz SAD-a, Njemačke, Austrije, Švicarske, Velike Britanije te skandinavskih zemalja.

Kako nam je istaknuo predstavnik koncesionara za pružanje usluga u nautičkom turizmu u Luci Metković te vlasnik agencije Neretva Info Dragan Tolić, projekt nautičkoga turizma u Metkoviću započeo je prije 15 godina, a ovo je prvi put da su na Maloj rivi bila privezana četiri broda. Pandemijska 2020. godina trebala je biti prekretnica u nautičkom turizmu, ali ova sezona je nastavak te su najave poprilično dobre.

„Mi svake godine imamo najavu za kruzere, a 2020. je trebala biti prekretnica. Nažalost, dogodio se koronavirus. Kada je u pitanju 2022. godina, moram priznati da je najava dobra. Remeti nas rat u Ukrajini jer se jako teško ostvaruje booking gostiju koji ne dolaze iz Europe. Npr. jedna od najvećih turističkih agencija u Republici Hrvatskoj Katarina Line, koja je za ovu sezonu najavila 35 uplovljavanja u Metković, radi ponajviše prekooceanske bookinge, ali bez obzira na sve to, najave su dobre. Iako su dobre najave za ovu sezonu odličan uvod i za iduću, da bi sačuvali našu destinaciju moramo svi bit izvrsni, što sada i jesmo – od autobusera, vodiča, izvrsne usluge Restorana Lopoč, pa do nas na vezu. Međutim, moramo svi biti uključeni. Moramo težiti još boljoj promociji te da našom ponudom budemo bolji od drugih i da tako privlačimo brodare te turiste“, kazao je Tolić.

Inače, agencija Thurgau Travel svoje goste ukrcava u Opatiji te oni u 12-dnevnom programu stižu do Kotora. Agencija ID Riva Tours tijekom sedmodnevnog putovanja obilazi srednjodalmatinske otoke te dolinu Neretve, a Katarina Line s gostima ide od Opatije do Dubrovnika. Gosti u Metkoviću idu u posjetu Arheološkome muzeju Narona te na fotosafari izletišta ‘Lopoč’, a turisti iz ID Riva Tours obilaze i Mostar.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content