Čestitka gradonačelnika Milana povodom Dana Grada i blagdana Sv. Ilije

 

Gradonačelnik Dalibor Milan uputio je čestitku povodom Dana Grada te blagdana Sv. Ilije. Tekst čestitke prenosimo u cijelosti. 

“Drage Metkovke i dragi Metkovci!

Back to black_baner
Back to black_baner

Slaveći našega nebeskoga zaštitnika i sveca koji je utkan u naš identitet, u svoje osobno ime, u ime zamjenika Roberta Doke, predsjednika Gradskoga vijeća Grada Metkovića Hrvoja Bebića, gradskih vijećnika i svih gradskih djelatnika čestitam vam Dan Grada Metkovića i blagdan sv. Ilije.

U godini kada slavimo i 600 godina od prvog pisanog spomena Metkovića sa zahvalnošću se prisjećamo svih naših sugrađana koji su kroz stoljeća metkovske povijesti stvarali i gradili naš grad, dajući mu identitet, šarm i ono nešto posebno, neuhvatljivo, samo nama blisko i razumljivo –  duh i dušu Metkovića. Našim braniteljima izražavamo posebnu zahvalnost jer su nam omogućili da danas, u miru i slobodi, u europskoj Hrvatskoj imamo priliku svoj grad oblikovati po vlastitoj mjeri. Zahvalni generacijama Metkovaca koji su naš grad gradili s ljubavlju, čuvali ga i nesebično mu se davali, mi danas imamo dug i prema njima i prema budućnosti koja  ovisi o nama i o našem odnosu prema radu, znanju, kreativnosti i spremnosti da doprinosimo boljitku svoje zajednice, svog grada i svoje domovine.

Treba nam zajedništvo u nastojanju da pokažemo koliko nam naš grad znači i koliko nam je stalo do očuvanja njegove tradicije i do njegova razvoja, da osnažimo našu predivnu domovinu Hrvatsku i da damo prave odgovore na sve izazove., a to možemo učiniti samo ako imamo povjerenje  u vlastite mogućnosti.

Najbolje među nama prepoznamo i dajemo im zaslužena priznanja. Iskrene čestitke ovogodišnjim dobitnicima nagrada Grada Metkovića. Zbog svog nesebičnog  davanja zadužuju svoju zajednicu i ljude s kojima žive i rade te istinski zavrjeđuju poštovanje i zahvalnost svakoga od nas.

Pod istaknutim barjacima u čast našega grada ponosno proslavite našu bogatu prošlost, kulturu i tradiciju s vjerom u Boga da će nas blagosloviti mirnom  i plodnom budućnošću.

Živjeli”, poručio je Milan. 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content