Novi projekti u VK Neretvanski gusar – potpisan ugovor s Ministarstvom turizma i sporta

 

Iz Veslačkoga kluba Neretvanski gusar jučer su s Ministarstvom turizma i sporta potpisali ugovor za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2022. godini, a na temelju provedenog natječaja za sufinanciranje sportskih programa.

Ugovor je namijenjen provedbi programa besplatnog učenja veslanja na veslačkim simulatorima – ergometrima, za djecu od 10 do 12 godina. Stoga, klub će dodijeljenim sredstvima kupiti 8 ergometara marke Concept 2 – model D. Ukupan iznos za provedbu ovog sportskog programa iznosi 75 tisuća kuna, od kojih 75 % sredstava sufinancira Ministarstvo turizma i sporta, a preostali iznos Veslački klub Neretvanski gusar.

Partner veslačkom klubu u provedbi ovog projekta bit će OŠ Don Mihovila Pavlinovića. Cilj ovog programa je omogućiti djeci od 10 do 12 godina besplatno učenje veslanja kroz tri faze, što posebno doprinosi očuvanju i psihofizičkim sposobnostima i zdravlju, kao i poticanje sudionika na redovito bavljenje amaterskim sportom u slobodno vrijeme i nakon provedbe programa. Osim sportskih aktivnosti, klub će osigurati nekoliko edukativnih radionica sa raznim temama. U 2023. godini program će se provesti i s OŠ Kula Norinska.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije