’23_ni ovo nije bija moj dan’ – u Metkoviću predstavljena knjiga brigadira Ante Čokolića

 

U organizaciji Udruge veterana 4. gardijske brigade DNŽ večeras je u GKS-u Metković predstavljena knjiga ’23_ni ovo nije bija moj dan’ brigadira HV-a Ante Čokolića, veterana 4. brigade.

Uz autora, na predstavljanju knjige su govorili bojnik Branko Markota te satnik Ante Alduk, a među brojnom publikom bio je i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan. 

Kino_baner
Kino_baner

Knjiga svjedoči o osobnom iskustvu Ante Čokolića s ratišta za vrijeme Domovinskog rata unutar 4. gardijske brigade, a prožeta je kršćanskom duhovnošću i vjerom koja je bila neizostavna snaga u praštanju i pomaganju drugima. Naime, čak 23 puta je ovaj Triljanin mogao poginuti u ratu, stoga je i takav naslov knjige, a osim tih situacija, u njoj opisuje i brojne druge zanimljivosti i junačka djela svojih suboraca.

Inače, Brigadir Ante Čokolić, načelnik je Odjela za razvoj i upravljanje karijerama u Personalnoj upravi Glavnog stožera te u dva mandata predsjednik Upravnog odbora Zaklade vojne solidarnosti, branitelj i dragovoljac u 4. gbr, čukaš i prašinar, nositelj brojnih odlikovanja, diplomirani pravnik.

Knjiga se danas mogla i kupiti, a prihod od prodaje je namijenjen potrebitim obiteljima hrvatskih branitelja.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content