Aglomeracija Metkovića – trenutno stanje i najava radova

 

Iz tvrtke Metković d.o.o. poslali su priopćenje za javnost vezano za trenutno stanje i najavu radova na projektu Aglomeracija Metkovića. Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

S obzirom na intenzitet radova u sklopu projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“, a uvažavajući svoje sugrađane kojima je svakodnevnica otežana radi spomenutih radova, tvrtka Metković d.o.o. najavljuje sljedeće radove, a kako bi se naši sugrađani mogli lakše organizirati.

Nerazdvojni_baner
Izazivači_baner

Tijekom ovog tjedna planira se nastavak radova na svim navedenim lokacijama, nastavak elektroradova na Crpnim stanicama kao i radova na asfaltiranju.

Zahvaljujemo građanima na strpljenju.

Također, tvrtka Metković d.o.o., nositelj projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ želi svoje sugrađane, kao i opću javnost redovito obavještavati o tijeku radova na spomenutom projektu.

U periodu od 18. do 24. rujna 2023. tvrtka COMSA, izvođač radova, dostavila je stanje radova na gradilištu točnije izvještaj o izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i vodoopskrbne mreže.

Radovima je trenutno obuhvaćeno 15 ulica te 2 crpne stanice.

Na desnoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

U ulicama Marka Marulića i Matije Gupca izvodili su se radovi na izgradnji fekalnog kolektora.

Postavljanje i niveliranje LŽ poklopaca na oknima trase kolektora odrađeno je u Industrijskoj ulici, dok je u Ulici sv. Ćirila i Metodija izvršena priprema površina za betoniranje.

U Ulici kneza Trpimira izvodili su se radovi na izgradnji fekalnog i izmještanju oboriskog kolektora, dok je na Crpnoj stanici “Struga” odrađena sanacija propuštanja stupnjaka.

Na lijevoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

U Ulici kneza Domagoja odrađena je priprema nosivog tamponskog sloja i asfaltiranje nosivog sloja, dk se u Ulici Ante Starčevića  radilo na na kućnim priključcima odvodnje.

Priprema nosivog tamponskog sloja i asfaltiranje izvodila se u Ulici don Radovana Jerkovića, dok su ulice Paška Baburice i Ive Lole Ribara bile pod radovima na izgradnji fekalnog kolektora.

Nastavak radova na izgradnji fekalnog kolektora, te izvedba novog vodoopskrbnog cjevovoda odvijale su se u Ulici oca Ante Gabrića.

Ulica Petra Krešimira IV bila je pod radovima na pripremi nosivog tamponskog sloja. Također se vršilo asfaltiranje i postavljanje SDNU kabelske kanalizacije na jednoj dionici, te radovi na izgradnji fekalnog kolektora na drugoj dionici ulice.

Na predjelu Jasline, te u Ulici Lovre Matića vršena je izvedba tamponskog nosivog sloja, podizanje LŽ poklopaca, dok su se u Ulici Ilije Bošnjaka obavljali radovi na izgradnji kolektora.

Na Crpnoj stanici “Tisno”  obavilo se postavljanje crpki, mješača te izvedba elektro radova.

Na navedenim pozicijama izvođač radova u proteklom tjednu odradio je kumulativno sljedeće radove:

  • postavljanje fekalne odvodnje – 136m
  • postavljanje vodoopskrbnih cjevovoda – 24 m
  • postavljanje SDNU-a – 115 m
  • montaža kućnih priključaka kanalizacije – 12 kom
  • montaža kućnih priključaka vodoopskrbe – 11 kom

 Još jednom se zahvaljujemo sugrađanima na strpljenju!

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ traje 36 mjeseci, ukupne vrijednosti  488.622.361,25 kn, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 253.696.378,57 kn. EU fond financira 70,68%, Republika Hrvatska 11,73%, Hrvatske vode  11,73 % te Metković d.o.o. i Grad Metković  5,86% sredstava tj. 21 milijun kuna.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content