Učenici Gimnazije Metković na Erasmus mobilnosti u Latviji

 

Učenici Gimnazije Metković Paula Buljubašić, Hanna Rodin, Lucija Bebić, Ivana Jelaš i Mladen Jurković u pratnji profesorica Dane Svaguše i Angele Ćelić borave u Gulbeneu u Latviji od 14. do 21. listopada u sklopu Erasmus+ KA220 projekta “Think global, learn being an entrepreneur in Europe!”.

Učenici su predstavili SWOT analizu rodne ravnopravnosti na tržištu rada u Hrvatskoj.

Advent Metković-baner najnoviji
BANER

U školi su sudjelovali u radionicama o umjetnosti, robotici i stereotipima. Obišli su Stameriena palaču te sudjelovali u radionicama; “Što je inkluzivno društvo?” i “Kako ja razumijem rodnu ravnopravnost?”. Posjetili su lokalne institucije i intervjuirali građane o ravnopravnosti spolova. U „Sveķi Basic School“ imali su priliku sa učenicima s kognitivnim poteškoćama sudjelovati u radionicama. Posjetili su tvornicu namještaja “Avoti” u Lizumsu – koja surađuje sa švedskom IKEOM i zapošljava izbjeglice iz Ukrajine te raspravljali o ravnopravnosti spolova na tržištu rada. Upoznali su se s radom i aktivnostima koje provodi Centar za dnevnu skrb ljudi s mentalnim poteškoćama. Pretposljednju večer organizirana je zabava svih sudionika projekta i roditelja sa tipičnom latvijskom hranom i narodnim plesovima. Posljednji dan mobilnosti uključuje obilazak i upoznavanje sa glavnim gradom Latvije, Rigom.

Ovo je druga mobilnost u sklopu ovoga trogodišnjeg projekta sa školama partnerima iz Portugala, Latvije, Italije, Grčke i Litve. Iduća mobilnost održat će se u travnju na Siciliji.

Glavni je koordinator projekta Escola Secundária Adolfo Portela iz Aguede i vrijednost projekta je 250 000 €. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content