Pjesnička večer u Gradskoj knjižnici Metković

 

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige sinoć je u Gradskoj knjižnici Metković održana autorska večer pjesnikinja Anđelke Korčulanić i Marice Žanetić Malenice – dvije iznimne spisateljice bogatih književnih opusa.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Uz spisateljice, na književnoj večeri je govorila ravnateljica Gradske knjižnice Metković Vesna Vidović, a program je, uz zvuk gitare, uveličao veliki kreativac, ljubitelj fotografije i planinar Ivica Obšivač iz Metkovića.

Anđekla Korčulanić – rođena je u Splitu. Piše prozu i poeziju za djecu i odrasle, a intenzivno je počela pisati i objavljivati tek u zreloj dobi. Izdala je sedam samostalnih zbirki poezije. Njezine pjesme uvrštene su u nekoliko antologija, u brojne časopise i u više od sto pedeset zajedničkih zbirki u Hrvatskoj i inozemstvu. Pjesme su joj prevedene na više jezika. Dobitnica je brojnih književnih nagrada.

Marica Žanetić Malenica – rođena je u Veloj Luci na Korčuli. Objavila je pet pjesničkih zbirki. Uz pjesme za odrasle i djecu piše kratke priče i putopise. Objavila je i knjigu autobiografskih priča i jednu slikovnicu. Poeziju i prozu redovito objavljuje na webu i društvenim mrežama. Pjesme i priče su joj uvrštene u više od sto trideset zbirki, zbornika i časopisa u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnica je brojnih književnih nagrada.

U nastavku prilažemo fotografiju portala Metkovic Net na kojem možete pogledati opširnu fotogaleriju događaja. 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content