U Borovcima održano Uprizorenje Muke Kristove

 

Više od dvije tisuće gledatelja sinoć je u Borovcima gledalo Uprizorenje Muke Kristove koja je po treći put održana pod redateljskom palicom Branka Medaka.

U realizaciji cijeloga projekta sudjelovalo je više stotina ljudi glumaca, statista i tehničara, a pripreme su trajale nekoliko mjeseci. Publika je tako sinoć mogla vidjeti kako je izgledala Kristova posljednja večera, put i molitva u Getsemanskom vrtu, hvatanje Isusa od strane židovskih stražara i velikih svećenika, privođenje Pilatu, razapinjanje na Križu te na kraju uskrsnuće.

Nerazdvojni_baner
Izazivači_baner

Glavne uloge tumačili su: Marko Jerković (Isus), Anđela Brečić (Marija), Nikola Primorac (Kajfa), Đuka Koncul i Josip Vlahić (veliki svećenici), Ivan Menalo (Pilat), Marino Marjanović (mučitelj), Krešo Šakić (Juda), Martin Medak (Petar), Tomo Markić (Ivan), Stipe Marušić (Nikodem)…

U Uprizorenju su sudjelovali i Udruga konopašica iz Pozle Gore, Zajednica Pape Ivana XXIII iz Borovaca i Prologa, žudije iz cijele doline Neretve, zborovi župa Sv. Ilije proroka i Nikole biskupa, branitelji Udruge Grada Ploča. Tehničku podršku pružili su Marijo Erceg i Ćiro Baničević.

Organizatori su Udruga Borovci i Župa sv. Nikole biskupa, uz potporu Grada Metkovića i Općine Kula Norinska.

U nastavku pogledajte fotografije koje nam je ustupio autor Krešimir Jurić/ LIKEmetkovic.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content